Blog

HOLOGRAPHIC SNEŽNI GLOBUS KARTA

 

Da li šaljete božićne čestitke? Ovde se čini da postoji puno mogućnosti da napišete slatku sezonsku notu prijateljima ili porodici oko praznika! Ova karta snežnog globusa koristi holografske nalepnice da stvori svečani sjaj i zaista je ju lako sastaviti !

Šta nam je potrebno:

Prvi korak: Izrada nalepnice

1.Ubacite svoj dizajn u Silhouette Studio.Započnite odabirom dizajna, desnim klikom i razdruživanjem dizajna. Postoji više elemenata dizajna koji će trebati da se grupišu, tako da ćete možda morati da ponovite ovaj postupak nekoliko puta da biste mogli da prilagodite svaki element.

  1. Sad kad ste definisali grupu dizajna, možete da izmenite boju svakog elementa po vašoj želji koristeći Fill Panel(izgleda kao paleta boja). Promenićemo boju kuća i bicikla. Odaberite svaki komad i promenite boju po želji. Za bicikl smo skinuli ofset, tako da smo ostavili samo dizajn bicikla.

  1. Sada izaberite osnovne elemente snežnog globusa i pomoću strelica na tastaturi malo pomerite bazu prema gore tako da se baza snežnog globusa jedva preklapa sa delom snežnog globusa. Ovo će vam omogućiti da presečete ceo dizajn kao da je to jedan komad.

  1. Sada odaberite sve komponente dizajna, kliknite desnim tasterom miša i grupišite ih zajedno. Promenite veličinu snežnog globusa tako da meri oko 4.5 inča širine i 5.5 inča visine.Uključite registracione oznake u podešavanju stranice i proverite da li su mediji postavljeni tako da budu veličine slova (8.5 inča x 11 inča).

  1. Stavite papir sa holografskim nalepnicama u štampač i proverite da se štampa na sjajnoj strani, podesite štampač na najbolje podešavanje i odštampajte. Zatim stavite svoj odštampani papir na Cutting mat podlogu i stavite ga u Camea za sečenje. Obavezno postavite podešavanja sečenja na “Cut Edge” kako biste rezali spoljnu stranu dizajna.

Drugi korak: Kreirajte bazu kartica

  1. Da biste napravili bazu kartice,izaberite snežni globus,a zatim otvorite polje Offset. Kreirajte u ofsetu i povećajte udaljenost do oko . 140 inča.

  1. Pomerite dizajn snežnog globusa u stranu i duplirajte u ofsetu, kliknite desnim tasterom miša na duplikat da biste ga okrenuli vertikalno, a zatim poravnajte dva dizajna tako da budu direktno jedan na drugom, preklapajući se neznatno na vrhovima. Prilagodite veličinu medija na 12 x 12 inča kako biste se prilagodili dizajnu.

  1. Izaberite oba globusa,kliknite desnim tasterom miša i zajedno ih “zavariti”. Zatim pomoću alata Line povucite ravnu liniju tačno na sredina dva globusa i promenite liniju u isprekidanu liniju kako bi delovala kao linija savijanja.

  1. Sada isecite komad kartona 12 x 12 inča. Skinite sa podloge,savijte dugu isprekidanu liniju i nanesite nalepnicu na prednju stranu vaše kartice.

Prenesite vaše želje na čestitku i pošaljite svojim najmilijima!