Blog

PRAZNIČNE GLITER MAJICE!

PRAZNIČNE GLITER MAJICE! 01

 

Možete li da zamislite da su praznici tu iza ćoška? Mislite li isto što i mi? Kako da uđemo u praznični duh kada je godina bila takva kakva je bila? Mi ćemo pokušati pravljenjem prazničnih majica za naše voljene kako bismo ih uveli u praznično raspoloženje.

Potrebno vam je:

  • Cricut mašina
  • Cricut StandardGrip podloga
  • Cricut EasyPress 2
  • Folija za tekstil
  • Alatka za čišćenje viška folije

Možete početi pravljenje majice za proslavu novogodišnjih praznika bilo kojom Cricut mašinom za sečenje folije: Cricut Joy, Cricut Explore Air 2 ili Cricut Maker.

Pitate se zašto smo odabrali StandardGrip podlogu za ovaj projekat? Podloga je dizajnirana za upotrebu sa raznim materijalima poput kartona, šablon papira, samolepljive folije, folije za tekstil itd. Za naš projekat ćemo koristiti foliju za tekstil koja savršeno radi sa ovom podlogom.

PRAZNIČNE GLITER MAJICE! 02

Cricut EasyPress 2 je vaš idealni partner za korišćenje folije za tekstil. Daje vam brze i trajne rezultate bez mnogo truda, čak i nakon više pranja. Više nam se dopada korišćenje Cricut EasyPress of obične kućne pegle jer možemo kontrolisati temperaturu i podesiti tajmer sa vremenom za naše projekte. Mnogo je jednostavnije od pegle i daje bolje rezultate ravnomernim zagrevanjem od ivice do ivice (za razliku od toplih i hladnih tačaka na pegli).

Evo i korak po korak vodiča za pravljenje vaših prazničnih majica uz pomoć folije za tekstil

  1. Kreirajte vaš dizajn

Prvo odaberite neku kul prazničnu frazu ili želju. Ubacite vaš tekst i odaberite font u Cricut Design Space softveru.

PRAZNIČNE GLITER MAJICE! 03

Postoje dva ključna koraka da ostvarite efekat rukom pisanih slova.

Prvo je potrebno da upotrebiti ili Letter Space alatku ili Ungroup alatku u Layers panelu kako biste približili svako slovo. Draža nam je Ungroup alatka pošto daje više slobode da se svako slovo postavi tačno tamo gde želimo.

Drugi ključni korak je upotreba Weld alatke da spojimo tekst ili uklonimo preklapajuće linije sečenja. Weld alatka se takođe nalazi u vašem Layers panelu.

  1. Ubacite slike

Nakon što ste završili dizajn teksta, možete dodati zabavne slike. Design Space biblioteka ima pregršt prazničnih slika, pogotovo kroz Cricut Access. Mi smo tražili reči Holly i Bells.

PRAZNIČNE GLITER MAJICE! 04

Kada birate slike imajte na umu da možete praviti slojeve od folija za tekstil ali da gliter folija za tekstil treba da bude gornji sloj. Možete iskoristiti Slice alatku kako biste isekli delove dizajna koje ne želimo da slažemo jedne na druge.

  1. Isecite dizajn i uklonite višak folije.

Pobrinite se da vam je dizajn isečen u ogledalu (na zaboravite da kliknete Mirror ON u softveru pred sečenje), kako vam ne bi bio naopačke kada postavite foliju na tekstil. Nakon toga pustite Cricut mašinu da radi za vas.

PRAZNIČNE GLITER MAJICE! 05

Ne zaboravite da postoje specifična podeđavanja za razne tipove folije za tekstil. Odaberite tip folije koju sečete sa spiska u Make It delu Design Space softvera.

  1. Zagrejte Cricut EasyPress

Podesite temperaturu i vremenski tajmer po specifikaciji folije. Cricut EasyPress dolazi sa korisnom tabelom kako biste lako odabrali pravo podešavanje. Svaki tip folije ima različitu preporučenu temperaturu.

PRAZNIČNE GLITER MAJICE! 06

Pobrinite se da imate ravnu površinu otpornu na toplotu za upotrebu Cricut EasyPress. Ispeglajte majicu presom jednom da izvučete vlagu u izravnate površinu majice.

  1. Upresujte vaš dizajn

Pozicionirajte vaš dizajn na majicu i postavite Cricut EasyPress na dizajn i pokrenite tajmer. Presu spustite na majicu i iskoristite vaše telo kao pritisak.

PRAZNIČNE GLITER MAJICE! 07

Testirajte mali ugao vašeg dizajna i nežno podignite nosač. Ako se nosač ne skida sa folije lagano ponovite proces.

PRAZNIČNE GLITER MAJICE! 08

Neki od materijala dozvoljavaju skidanje nosača na toplo, dok neki zahtevaju da se materijal ohladi pre skidanja nosača. Konsultujte specifikaciju materijala koji koristite kako biste znali na koji se način skida nosač za vašu foliju.

 

Nakon presovanja vašeg dizajna, dobićete fantastične majice za širenje prazničnog raspoloženja!

PRAZNIČNE GLITER MAJICE! 09

 

Preuzeto sa zvaničnog Cricut bloga

Autor: EverydayJenny.com