Blog

GDE PRONAĆI BESPLATNE DIZAJNE

GDE PRONAĆI BESPLATNE DIZAJNE

 

Svesni smo da su besplatni dizajni vrlo vredan alat, pogotovo za ljude koji započinju posao. Stoga smo odlučili da napravimo listu sajtova koji nude besplatne fajlove za sečenje, sa kojima smo se susretali. Nadamo se da ćete i vi uspeti da pronađete nešto što vam je simpatično i korisno za vaš rad. Treba međutim imati u vidu da stranice koje nude besplatne fajlove nemaju uvek komercijalne licence, o čemu treba voditi računa kada se koriste za nešto za prodaju.

Evo naših predloga

DesignBundles – Nije stranica koja se bavi jedino fajlovim za sečenje, nudi i veliki broj grafičkih rešenja, ilustracija, pozadina, mokapova. U ovom slučaju preporučujemo da odete na “free design resources” sekciju i tražite one koji u svom naslovu imaju “cut file”. Obično dolaze u raznim formatima poput .dxf, .svg ili .png. Kako biste bili u prilici da preuzmete dizajne potrebno je da budete registrovani, ali vam ta registracija služi i za FontBundles stranicu koja takođe nudi i besplatne fontove. I DesignBundles i FontBundles obično svake nedelje imaju besplatne dizajne koji važe za tu sedmicu i mogu se besplatno skinuti dok traje akcija.

www.designbundles.net/free-design-resources

Creative Fabrica – Još jedna stranica za prodaju grafičkih fajlova, ali više orijentisana na hobi svet. Imate fontove, fajlove za sečenje, za mašine za vez, ilustracije, pozadine, a opet imate i sekciju “freebies” koju vredi posetiti. Kao i u prethodnom slučaju, osim freebies sekcije, svake nedelje postavljaju akcije za besplatne dizajne, koji je dostupan za preuzimanje samo te sedmice. Kao i u prethodnom slučaju, potrebna je registracija.

www.creativefabrica.com

Love SVG – Ne samo da poseduje veliki broj fajlova, ali su to takođe i jednostavni fajlovi kojima možete raditi projekte. Nalaze se u .svg i .dxf formatu (.dxf može da se otvori i u Silhouette osnovnom programu) i nije potrebna registracija. Ima mnogo fajlova ili fraza (na engleskom), ali možete iskoristiti njihove elemente poput cvetića, ukrasa i crteža.

www.lovesvg.com/free-svg-cut-files

Dreamin Tree – Ovaj sajt za prodaju fajlova za sečenje takođe vredi posetiti zato što ima fantastičnu ponudu. Super im je i sekcija za besplatne dizajne, gde su čak uključili i video montaže. Za skidanje besplatnih dizajna morate pratiti uobičajene korake za kupovinu.

www.3dsvg.com/product-category/free-svg-files

Ovo je naš izbor neka 4 sajta na koje smo nailazili, što ne znači da ih nema još. Slobodno pretražujte i sigurno smo da ćete naići na gomilu interesantnih stvari. Srećna potraga!