Blog

Geometrijske vaze od papira

Geometrijske vaze od papira

Niko nikad ne bi pogodio da su ove apstraktne vaze napravljene od papira. Pomoću ovih 3D geometrijskih predloga, možete kreirati različite vaze podešavanjem veličine i slaganjem više oblika zajedno. Stavite unutra staklenu vazu ako želite da koristite pravo cveće, ili preskočite vodu i koristite papir kao što smo to uradili ovde. 

Šta je potrebno :

*Za listove papira , koristili smo Dizajn ID #83618, #83624, and #200510.

 

Prvi korak: Formatiranje vaza

1. Za prvu fazu : Umetnite ID #256123 u Silhouette Studio. Izbrišite biljni deo dizajna ili ga postavite na stranu ako želite da ga kasnije koristite.

2. Za ovaj dizajn vaza koristićemo samo jedan oblik, tako da je ovaj dizajn postavljen onakav kakav jeste. Samo prolagodite oblik željenoj veličini. Za našu Mint vazu napravili smo oblik od onog većeg na podlozi 12 x 12.

3. Ako želite da napravite vazu sa dva oblika, poput one u boji korala na fotografiji, povećajte papir i prostirku na 12 x 24. Duplirajte oblik vaze za početak. Prilagodite oblike željenoj veličini. Našu smo veličinu 12 x 24  omogućili. Da biste ih prilagodili, drugi dizajn okrenite horizontalno i vertikalno.

4. Za jednu od vaza treba dodati otvor,tako da kada se složi, treba da postoji neprekidan otvor. Da biste to učinili, razdvojte dizajn i duplirajte mali kvadrat sa zaobljenim ivicama.

5. Zatim pomerite taj kvadrat na osnovni kvadrat jednog od oblika vaze, kao na fotografiji ispod.

6. Pošaljite na vašu mašinu da seče. Obavezno koristite odgovarajući materijal u podešavanjima rezanja.

7. Za ostale oblike vaza koristićete isti postupak, osim što ćete morati da dodate oblik da biste otvorili svoje vaze. Pomoću Flexishape alatke ili Polygon alatke napravite pentagon nešto manji od pentagona na vazi. Za vazu sa samo jednom komponentom dodajte jedan otvor (pogledajte narandžasti oblik). Pomoću vaze sa dve komponente dodajte dva otvora drugom obliku (pogledajte plavi oblik).

8. Za veliku vazu sa trouglom, veličinu šablona podesite na matricu 12 x 24 i dodajte trougao nešto manji od dizajna. Pomoću alata za oblikovanje napravite to i postavite trougao na kraj, kao što je prikazano.

9. Ako želite da napravite složenu trouglastu vazu, dodajte još jedan otvor vašem šablonu za drugu komponentu, kao što je prikazano u nastavku.

Drugi korak: Sklapanje vaza

1. Nakon što izrežete komade papira, možete da počnete sa sastavljanjem. Ispod imamo dva komada koji će vam trebati za slaganje vaze: jedan sa jednim otvorom, a drugi sa dva otvora.

2. Savijte duž linija.

3. Zatim lepite strane zajedno pomoću jezička i pištolja za vruće lepljenje.

4. Uradite to za oba dela.

5. Zatim vazu sa dva otvora zalepite direktno na vrh vaze sa jednim otvorom.

6. Stavite staklenu vazu unutra ako želite da koristite sveže cveće ili je jednostavno napunite papirnim cvećem ili lišćem.

7. Igrajte se sa veličinom i oblikom da biste dobili izgled kakav želite.