Blog

Navijanje za tatu

Navijanje za tatu

Muž ima prilično zapanjujući klub obožavatelja, dvoje dece koje misle da je neverovatan! U pravu su, on je naš gospodin Zapanjujući! Inspirisani čuvenim penastim prstima, ovaj uradi sam projekat je zabavan način da izrazite timski duh za Dan očeva! pratite tutorijal ispod da napravite vaš #1 Tata penasti prst.

ŠTA JE POTREBNO:

Prvi korak: Napravite dizajn penastog prsta (deo za bazu + kontrastni spoljašnji delovi)

1.Nakon što otvorite Design ID #217896 u Silhouette Studio®, obrišite “#” i “1” obejkte. Zatim selektujte dva preostala objekta i centrirajte ih zajedno uz pomoć Center ikone iz Align prozora.

2. Kada su oba objekta selektovana, ide desni klik i grupišite ih. Povećajte grupisane objekte kako biste napravili bazu. Savet: za naš projekat napravili smo je 30cm visoku, što je idealno pasovalo na 30 x 30cm podlogu za sečenje.

3. Zatim ubacite tekst upotrebom Coach fonta (Design ID #274417). Podesite veličinu teksta kako vam odgovara.

4. Kada ste napravili dizajn po želji, razgrupišite sve objekte i pomerite outline i tekstualne oblike sa strane. Jedini objekat koji bi trebalo da vidite na zamišljenoj podlozi za sečenje je oblik prsta.

Drugi korak: Pripremite bazu

1. Postavite 30 x 30cm karton na podlogu za sečenje vašeg Silhouette Cameo katera. Ovo je naš trejsing šablon.

2. Uklonite kartona sa podloge za sečenje, postavite šablon preko flca i trejsujte autlajnolovkom.

3. Prebacite šablon za trejs na blanko površinu premium filca i trejstujte ponovo olovkom.

4. Isecite makazama oba trejsovana autlajna.

Drugi korak: Pripremite kontrastne delove autlajna

1. U Silhouette Studio®, Pomerite bazni deo sa strane i postavite ostale delove na virtualnu podlogu za sečenje.

2. Sada ćemo pripremiti tvrdi tabak filca, kako bi se lako sekao na vašoj Silhouette mašini.

3. Pošaljite Silhouette kateru uz adekvatna podešavanja sečenja. Savet: Preporučujemo upotrebu Silhouette noža za tkaninu – Fabric Blade ili poseban nož za projekte od tkanine. Takođe preporučujemo da uradite test sečenja pre nego što krenete u sečenje celog dizajna.

4. Kada isečete dizajn pažljivo odvojte materijal od podloge za sečenje. Savet: Pinceta pomaže u podizanju slova i sitnih detalja.

Treći korak: Sklopite dizajn

1. Postavite oba bazna dela jedan na drugi i ušijte ih zajedno koncem. Savet:  šijte oko 1cm od ivice kako bi ostalo skriveno autlajn dizajnom plišanog prsta.

2. Kada ste ih prišili jedan za drugi, možda će biti potrebno odseći preklapajuće ivice baznih delova makazama, za dobijanje glatke ivice.

3. Blago postavite lepak na zadnju stranu isečaka i zalepite za prednji deo baze plišanog prsta. Trebalo bi da pokrije šavove. Sačekajte da se osuši kako bi svi delovi bili fiksirani za bazu.