Blog

Kako koristiti metalik folije za tekstil?

Prvi korak: Isecite foliju i očistite višak materijala

Secite metalik foliju tako da vam sjajna strana koja je u boji, bude sa donje strane, a siva strana na gore. Nakon sečenja uklonite višak folije.

Drugi korak: Ispeglajte odeću

Pre nanošenja folije za tekstil na odeću potrebno je odevni predmet ispeglati u presi kako bi se uklonile neravnine i vlaga iz tekstila. Ako želite da nađete sredinu majice, savijte je na pola i presujte liniju savijanja po sredini. Nakon toga savijte folijin nosač, pa tako poravnajte liniju savijanja folije i majice i uspeli ste! Potpuno nacentrirano!

Treći korak: aplicirajte metalik foliju za tekstil

Kada budete zadovoljni pozicioniranjem vaše metalik folije (obično oko 3 prsta ispod kragne), postavite zaštitni papir preko majice i folije. Nakon toga presujte foliju oko 10-15 sekundi. Sačekajte da se nosač ohladi u potpunosti pre njegovog skidanja.

Četvrti korak: Nanošenje gliter folije

Ako želite dodatni gliter efekat na vašoj majici, u kombinaciji sa metalik folijom, vodite računa da metalik deo majice ne presujete drugi put. Na taj način ćete sačuvati sjajni metalik efekat. Povedite računa da presujete samo deo majice na koji želite da nanesete gliter foliju. Pokrijte majicu zaštitnim papirom i presujte 10-15 sekundi. Sačekajte 5-10 sekundi i možete skinuti nosač gliter folije dok je još topao.

To je to! Napravili ste vašu jedinstvenu metalik/gliter majicu!