Blog

Blog

Kutija za bojice

Kutija za bojice

Postoji malo stvari na svetu koje nas vraćaju u detinjstvo kao kutija bojica. Sam pogled na novu kutiju bojica poređanih u duginim bojama je dovoljno da nas vrati u prvi razred. Tako da i nije iznenađenje da svake godine krajem ili početkom škole bojice preuzmu primat u hobi svetu. Jednostavno su preslatke, pogotovo u obliku kolačića. Ali znate li šta bi ih učinilo još slađim? Džambo kutija za bojice da ih upakujete!

Standardna veličina ove kutije vam omogućava da ubacite jednu ili dve male bojice, što bi bilo zabavno deliti na kraju školske godine, ali smo mi želeli da napravimo kutiju u koju će stati celo pakovanje bojica! Uz nekoliko dodatnih koraka pokazaćemo kako da uvećate ovaj dizajn kako biste napravili džambo kutiju za bojice. Tako je lako!

Šta je potrebno:

Prvi korak: Priprema dizajna

1. Otvorite 3D Crayon Box dizajn (Design ID #91558) u Silhouette Studio®. Promenite veličinu dizajna prema finalnoj dimenziji kutije koju želite da napravite. Skalirali smo dizajn najviše što smo mogli, kako bi pasovalo visini kartona od 30cm. Lako možete videti kako će vaše bojice stati u kutiju, uz lažni set bojica, odnosno pravougaonika u Silhouette Studio®. Kada se odlučite koliko bojica će stati, možete ih obrisati. Razgrupišite dizajn. Kopirajte i nalepite zelene delove u novi fajl za sad, kako ne bi smetali. Ne brinite još uvek o delu dizajna kutije koji visi sa podloge.

2. Dalje ćemo blago promeniti dizajn kako bismo kreirali džambo kutiju za bojice koristeći i dalje standardni karton 30 x 30cm. Da bismo ovo uradili, podelili smo kutiju na dva i dodali dodatni tab na strane kutije i pozadi. Upotrebom knife alatke, napravite 3 ravna sečenja da odvojite dizajn.  Po jednu na svim spojevima stranica kutije i jedan koji odvaja zadnji od donjeg dela.

3. Ovo je važno! Prevucite i selektujte svaki od vaša četiri nova dela i grupišite ih tako da imate četiri nove grupe, prednju, zadnju i dve bočne strane. Ovo će osigurati da sve ostane na mestu. Razdvojite malo svaku od četiri grupe kako biste imali prostora za rad. Kako biste kompletirali kutiju, moraćete samo da dodate tabove (koriste se za lepljenje dva dela jedan za drugi), uz pomoć Line alatke na tri mesta koja sečete Knife alatkom. Dno svake nove stranice i dno zadnje stranice.

4. Postavite vaša 4 završena dela na podlogu za sečenje. Ako vam je kutija prevelika, možda ćete morati seći polovinu po polovinu.

Drugi korak: Sečenje dizajna

1. Postavite žuti karton na podlogu za sečenje i ubacite u vašu Silhouette mašinu. Kad je žuti deo kutije za bojice na ekranu pod Send panelom selektujte “Cardstock” kao vaš materijal i podesite nož ako je potrebno. Pošaljite posao mašini.

2. Postavite zeleni deo kartona na podlogu za sečenje i ubacite je u vašu Silhouette mašinu. Ponovite proces sečenja kako biste isekli poslednji deo dizajna, zelene štrafte koje idu preko kutije.

Treći korak: Sklapanje dizajna

1. Utvrdite gde su linije za savijanje i savijte. Počnite sa sastavljanjem kutije za bojice lepljenjem bočnih tabova i zadnjeg zaba za dno. Preporučujemo sloj Washi trake za kao dodatnu potporu, ponekad bojice oštete preklope i šavove pakovanja.

2. Zalepite zelene delove. Za sad će vam ostati jedan mali deo kako viri sa strane.

3. Završite sklapanje i lepljenje vaše kutije.

Korpa

Uloguj se

Nemate nalog?

Shop
Sidebar
0 Wishlist
0 items Cart
My account