Blog

SISER ROMEO NA KLIK!

Kompanija Siser je obratila pažnju na najmanje detalje i zato su maksimalno pojednostaavili i ubrzali sam proces podešavanja i slanja projekta na realizaciju. Sve što bi sa drugim katerom radili u nekoliko koraka, kod Romea je dovoljan jedan KLIK. Zato vam danas predstavljamo prečice koje ćete obožavati već na prvo korišćenje.

 

1. TEST, TEST, PROBA!

Koliko puta ste kreirali projekat i poslali ga na sečenje, ali nož ne iseče materijal dobro? Vrlo verovatno da odabrana jačina sečenja ne odgovara debljini materijala koji sečete, i zato se preporučuje da uvek odradite test pre početka rada.

Romeo na touch ekranu ima TEST CUT ikonicu za proveru zadatih podešavanja direktno na materijalu.

 

 

2. MIROR /AUTOWEED BOX

Ukoliko sečete termo foliju, ne zaboravite da dizajn isečete u negativu. Kod Romea je dovoljno da pre slanja projekta štiklirate MIRROR opciju i celokupni dizajn će biti prebačen u negativ.

A odmah ispod imate i AUTOWEED BOX. Štikliranjem ove opcije softwer sam postavlja granice oko dizajna u vidu kvadrata i na taj način vam je lakše da očistite foliju ili opsečete makazama samo onoliko koliko je potrebno i na taj način sačuvate ostatak folije za naredni projekat.

 

 

 

3. NE MENJAJTE NOŽ – promenite podešavanja!

Romeo je jedinstven po tome što uz njega dobijete sve što vam je potrebno da sečete foliju, tekstil, eko kozu, penu, karton i papir, i ostalo, da ispisujete olovkom ali i da pravite kutije, čestitke, koverte. Jos bolje, vi jednim nožem možete da sečete, prosečete ili bigujete. U softveru podesite koji deo projekta zelite da secete na klasican nacin (npr. foliju), koji da u potpunosti prosecete (karton, penu, papir, eko kozu) ili da bigujete (korisno ako pravite kutije ili koverte). Romeo to sve radi za vas, bez zaustavljanja projekta i menjanja alata.

 

 

4. DVA PUTA MERI, JEDNOM SECI!

Sigurno ne bi ste voleli da pošaljete projekat na sečenje koji je veći od materijala koji ste postavili u kater. Zato pre slanja, kliknite na AREA TEST i proverite da li se dimenzije projekta uklapaju u dimenzije materijala koji želite da sečete.

 

 

5. NAPRAVI PAUZU!

Čak i da ste sve prethodno odradili kako treba, uvek postoji mogućnost da nešto niste dobro podesili. Ali ne brinite, ni to nije problem. Ukoliko primetite da je potrebno povećati/smanjiti brzinu ili jačinu noža – jednostavno pauzirajte rad klikom na ekran , zatim kliknite PLAY da Romeo nastavi tamo gde je stao.