Blog

Print & cut nalepnice

Print & cut nalepnica za božićno drvo

Ako tražite brz način da ove godine uradite božićne poklone i čestitke, ne tražite dalje! Funkcija štampanja i sečenja u Silhouette Studio® je neverovatan način kreiranja posebnih nalepnica savršenih za praznike! A korišćenje gliter papira za nalepnice daje im svečani dodir!

Šta nam je potrebno:

 

Prvi korak:Formatirajte dizajn

1. Za bilo koji projekat štampanja i rezanja prvo što treba da uradite je da postavite veličinu medija na ispravne dimenzije – gliter papir za nalepnice je veličine slova -i uključite registracione markere u meniu “Podešavanje stranice”. Otvorite svoj dizajn u Silhouette Studio®.

2. Zatim kliknite desnim tasterom miša na vaš dizajn i odaberite “Ungroup” da biste odvojili drveće jedno od drugog i kat konturu koja ih okružuje. Možete da preskočite ovaj korak,ako želite da vaša nalepnica izgleda baš kao originalna stabla, ali mi smo želeli da budu razdvojeni.

3. Sada obrišite spoljne linije (konture) drveća, a zatim dimenzionirajte drveće do željenih dimenzija za vaše nalepnice. Sada možete popuniti stranicu sa onoliko drveća koliko želite (unutar registarskih markera, naravno) i napred, štampajte svoju stranicu! Ukoliko želite da uredite boje drveća, pokazaćemo vam sada kako da to uradite!

4. Mi volimo ovu originalnu boju drveća koja je u ovom dizajnu. Medjutim, hteli smo da napravimo više različitih drveća, ali u istoj paleti boja. Za početak počnite tako što ćete otvoriti polje “Fill panel”. Sad ispod “Fill colors” trebalo bi da vidite sitnu paletu boja pored koje piše “New Palette Name”…Ovde ćemo kreirati našu paletu boja, tako da ćete biti u mogućnosti da sačuvate, samim tim zapamtite sve boje koje ste koristili i da ih imate na jednom mestu!

5. Nazvaću svoju paletu boja “Nalepnice za božićno drvo”. Sada možemo da počnemo sa dodavanjem boja našoj paleti. Da biste odabrali svaku boju koja se koristi u dizajnu božićnog drvca, moraćemo da dodatno razgrupišemo elemente svakog drveta. U zavisnosti od dizajna, možda ćete morati više puta da razdvojite delove drveća da biste ih skroz odvojili. Znaćete da ste uklonili grupu dizajna kada postoji okvir koji okružuje svaki element,a možete odabrati svaki pojedinačno.

6. Sada započnite odabirom svakog elementa,a zatim odabirom znaka plus(+) pored paleta boja koje ste imenovali. Ovo će dodati boju vašoj paleti.

7. Nastavite sa odabirom svih elemenata dok ne dodate sve boje. Možete dodati i dodatne boje ako želite da proširite paletu izvan boja dizajna.

8. Sada kada imate kompletiranu paletu, odaberite sve komponente (pošto ste ih razdvojili, sve se neće pomerati zajedno u jednom komadu ako ih ne istaknete) i duplirajte ga desnim klikom i odabirom “duplikata”.

9. Sad možete odabrati svaki pojedinačni element i promeniti boju koja ga ispunjava,koristeći boje koje ste sačuvali u svojoj paleti! Zatim samo kliknite na svaki element i odaberite boju kojom želite da ga ispunite!

10. Takodje možete odabrati više elemenata istovremeno pritiskom i držanjem tastera “shift key” dok birate više elemenata. Sada koristite istu metodu za promenu boja onoliko drveća koliko želite!

Drugi korak:Štampanje i sečenje dizajna

1. Stavite gliter papir za nalepnice u svoj štampač i štampajte! Ne zaboravite da podesite postavke štampe na najkvalitetniji način i uključite opciju Print Bleed u opcijama podešavanja stranice. Ovo će odštampati malo boje oko vašeg dizajna kako bi se osiguralo da kada jednom isečete, nećete imati belog prostora oko slika.

2. Kada je odštampan,stavite papir za nalepnice na svoju podlogu, pazeći da je kvadratni registarski znak u gornjem levom uglu i stavite ga u Camea. Podesite podešavanja na “Sticker Paper,Glitter” i izaberite “Cut Edge” tako da se vaše nalepnice iseku po obodu svakog drveta.

3. Kada je isečen dizajn, izvadite nalepnice, oljuštite ih i nalepite na poklone! Nije potrebna mašna!

4. Ako želite da pretvorite svoje nalepnice u oznake, jednostavno izrežite drvorede iz iverice i poravnajte nalepnice na vrhu!

Povezani tekstovi