Blog

Božićni ukrasi sa Silhouette Alta

Božićni ukrasi sa Silhouette Alta

Ako ove godine tražite jedinstvene ukrase koje biste dodali svojoj jelci, onda je ovaj vodič baš za vas! Pokazaćemo vam kako možete da kreirate svoje ukrase koristeći Siluet Altu, kako možete da promenite boju i učinite da izgledaju sjajno i savršeno za novogodišnje praznike!

Šta nam je potrebno:

Prvi korak:Odštampaj dizajn

1.Priključite Siluet Altu na napajanje.Zatim povežite Altu sa računarom putem priloženog USB kabla. Uključite mašinu pritiskom na dugme za napajanje.


2. Stavite samolepljivi papir na platformu da bude ispod glave za štampu,tako da je papir okrenut prema gore. Obavezno papir zalepite u pravilan položaj.

3. Svi preuzeti 3D dizajni mogu se naći u vašoj biblioteci 3D dizajni. Dva puta kliknite na sličicu da otvorite božićni privezak (Design ID #268275) i izaberite pahuljicu. Promenite veličinu  snežne pahulje povlačenjem jednog od uglova dizajna.

4. Idite na polje 3D štampa i za svoj kvalitet štampe odaberite  “High Quality.” Na ovoj stranici možete videti status Alte, tj. vreme potrebno za štampu kao i procenu dužine filamenta koliko će potrošiti za izradu željenog predmeta.


5. Umetnite nit u svoj 3D štampač. U Silhouette 3D kliknite na dugme Filament.

Prođite kroz sledeće korake da biste pravilno učitali nit; postavite rolnu sa filamentom na vašu mašinu, provući nit kroz plastičnu cevčicu, a zatim u pridrživač za cevčicu, umetnite filament kroz otvor u ručici za punjenje filamenta laganim pritiskom sve dok ne osetite da se zaustavlja kod motornog zupčanika.

Držite filament i kliknite na “Load” u Silhouetteu 3D. Nastavite da primenjujete lagani pritisak dok gurate nit dalje u otvor.

Nakon što zupčanik uhvati nit, pustite je. Alta će nastaviti da puni nit kroz mašinu.

6.Kada budete spremni za početak štampanja kliknite na dugme “Print”.

Kada je mašina zagrejala nit na naznačenu temperaturu postavljenu u podešavanjima za štampanje, mašina će početi da štampa dizajn.

Nakon što je vaša mašina završila sa štampom,dajte vašem dizajnu nekoliko minuta da se ohladi.

7. Zatim nežno uklonite dizajn sa platforme. Počnite da skidate jedan kraj dizajna da biste lakše skinuli ceo dizajn.

Drugi korak:Nacrtajte pahuljicu

1.Išmirglajte pahuljicu pomoću šmirgl papira da bi površina bila glatkija.

2.Premažite pahuljicu belom metalik akrilnom bojom.

3. Kada se boja osuši, nanesite Mod Podge® Dimensional Magic na pahuljicu da bi dodali sjajniji izgled.


4. Odštampajte i druge oblike iz dizajna (Design ID# 268275) i obojite kao što je i gore napisano.


5. Provucite konac kroz rupice na ukrasima i vaši su ukrasi spremni!

Ovi ukrasi će biti sjajni dodaci vašoj jelci. Ako želite da vidite koje druge ukrase možete da napravite, potražite druge dizajne u Silhouette Design Store. Imajte na umu da postoje neki 2D dizajni koje lako možete pretvoriti u 3D dizajne pomoću softvera Silhouette 3D™ ,tako da postoji puno mogućnosti!

Povezani tekstovi